Vissa delar av forumet är endast tillgängligt för registrerade användare. Det är kostnadsfritt att registrera sig på forumet. Vänligen Logga in eller Registera dig för att ta bort detta meddelande.
Detta forum använder cookies
Detta forum använder cookies för att lagra din inloggningsinformation om du är registrerad, och ditt senaste besök om du inte är det. Cookies är små textdokument som lagras på din dator; cookies som sätts av detta forum kan endast användas på denna webbplats och utgör ingen säkerhetsrisk. Cookies på detta forum spårar också de specifika ämnen du har läst och när du läste dem senast. Vänligen bekräfta om du accepterar cookies.

Du kan när som helst ändra dina cookie-inställningar via en länk längst ner på sidan.

Trådrankning:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oxfile med efterrätt
#1
Smile 
Oxfile med potatisgratäng...

[Bild: 4aldeqx.jpg]

Att inhandla:

Ett bit Oxfile för två personer runt 250 gr per person (kostade då 283:-).

En påse färdig potatisgratäng (skitgod, kan inte göra bättre själv).

Några tomater, Svenska och en gurka, från Västerås.

Förslag på dricka är en flaska Gnarly Head, rött.

Att tillaga:

Häll upp lite rött för kocken och provsmaka.

Stek Oxfilen på hög värme ca en minut på vardera sidan för yta.

Sedan in i ugnen så den blir ca 67-68 grader med stektermometer.

Under tiden så har potatisgratängen blivit varm då den ståt inne lite längre i ugnen.

Skär upp tomater och gurka (gör det fint).

Servera på varma tallrikar (bra att ha dom i ugnen längst ner ett tag för värmens skull).


Till efterrätt inkokta päron.

[Bild: aWW8FyA.jpg]

Att inhandla:

För två personer ett stort päron.

En citron.

En låda riktig vaniljglass.

En flaska kolasås, mörk.

Samt om det inte finns hemma en lite flaska Drambuie.

Skala päronet och dela.

Fyll en lite panna/kastrull med vatten och pressa i citronen.

Lägg dom delade päronen i detta spad så mörknar dom inte.

Ta ur päronen ur pannan/kastrullen och töm ut spadet, fyll sedan med nytt vatten så det precis täcker päronen och ca en dl socker. Låt dessa sedan sjuda en liten stund varefter man häller i ca 5-6 cl Drambuie.

När halvorna av päronet är genomkokta (prova med en potatissticka) så lyftes dom ur försiktigt och lägges på en tallrik med lite sockerlag över.

Lägg sedan på vaniljglassen och sprid lite kolasås över.

Till slut, Ni som kan sjunga, så sjung en bit när ni serverar så kommer det att gå rakt till hjärtat på er tilltänkta...

De här recepten är för män!
[-] Följande 5 användare säger tack till dig Hagbard för detta inlägg:
  • Ljusne-Håkan, Månsson, Nicro, Sokrates, Wittmann68
Svara


Bookmarks

Växla forum:


Forummedlemmar som tittar på denna tråd: 1 Gäst(er)