Förstår att det är högsäsong för vinterställning så alla har mycket att göra, men kvällar finns ju....
Nu blir det till att börja gissa för att försöka gaffla in var platsen kan vara. Ligger platsen i Hälsingland?
Hum, mer söder över. Då blir min nästa gissning Västmanland.
(2018-10-10, 10:10)Sokrates Skrev: [ -> ]Hum, mer söder över. Då blir min nästa gissning Västmanland.
Platsen är känd för sina Hamburgare :-)
Inte ringer det några klockor i bakhuvudet med ledtråden om att platsen är känd för sina hamburgare. Med Googles hjälp hittade jag
Hamburgerbruket som serverar gourmetburgare på några bruksorter, men när jag kollar hur det ser ut på de platser där dom har sina restauranger ser jag inte ut att få någon träff. Blir till att fortsätta leta.
(2018-10-10, 10:10)Sokrates Skrev: [ -> ]Inte ringer det några klockor i bakhuvudet med ledtråden om att platsen är känd för sina hamburgare. Med Googles hjälp hittade jag Hamburgerbruket som serverar gourmetburgare på några bruksorter, men när jag kollar hur det ser ut på de platser där dom har sina restauranger ser jag inte ut att få någon träff. Blir till att fortsätta leta.
En del tror att Max var först men denna bar var först och är fortfarande going strong...
(2018-10-14, 20:10)Hagbard Skrev: [ -> ]En del tror att Max var först men denna bar var först och är fortfarande going strong...
Eftersom
Max startade 1968, så är denna hambugerbar således ännu äldre. Trodde att det då kanske kunde vara
Sibylla, men dom lanserade hambugare först 1972.
Hittade följande om hamburgare på Wikipedia:
I Sverige lär man kunnat äta hamburgare på H55-utställningen i Helsingborg 1955[4] men den första permanenta hamburgerbaren var Burger-Grill i Helsingborg, som invigdes 1956 av prins Bertil,[5] som inmundigade restaurangens och kanske Sveriges första hamburgare. Tore Wretman skriver i sin populära kokbok "Ur främmande grytor[6]" 1956 "Hamburger Steak - Pannbiffar från USA. I amerikanska drugstores fick jag hamburgers serverade så att det stekta köttet låg inuti mjuka små franskan (...) Ibland lägger man tjocka skivor rå lök på köttet. Tomatketchup hör till." Med Burger-Grill startade en trend av snabbmatsrestauranger, som sedan snabbt spred sig över landet.[7] Sveriges första kedja av hamburgerbarer var Max, som startades i Gällivare 1968.
(
sv.wikipedia.org/wiki/Hamburgare)
(2018-10-15, 14:10)Sokrates Skrev: [ -> ] (2018-10-14, 20:10)Hagbard Skrev: [ -> ]En del tror att Max var först men denna bar var först och är fortfarande going strong...
Eftersom Max startade 1968, så är denna hambugerbar således ännu äldre. Trodde att det då kanske kunde vara Sibylla, men dom lanserade hambugare först 1972.
Hittade följande om hamburgare på Wikipedia:
I Sverige lär man kunnat äta hamburgare på H55-utställningen i Helsingborg 1955[4] men den första permanenta hamburgerbaren var Burger-Grill i Helsingborg, som invigdes 1956 av prins Bertil,[5] som inmundigade restaurangens och kanske Sveriges första hamburgare. Tore Wretman skriver i sin populära kokbok "Ur främmande grytor[6]" 1956 "Hamburger Steak - Pannbiffar från USA. I amerikanska drugstores fick jag hamburgers serverade så att det stekta köttet låg inuti mjuka små franskan (...) Ibland lägger man tjocka skivor rå lök på köttet. Tomatketchup hör till." Med Burger-Grill startade en trend av snabbmatsrestauranger, som sedan snabbt spred sig över landet.[7] Sveriges första kedja av hamburgerbarer var Max, som startades i Gällivare 1968.
(sv.wikipedia.org/wiki/Hamburgare)
Du börjar att närma dig, Burger-Grill var en restaurang.
Det jag är ute efter är Sveriges första Drave In restaurang som öppnade 1958 och som fortfarande drivs av eldsjälar, Sveriges bästa "Korvmoj".
Burger-Grill finns ju inte längre.
nu vad det för lätt.Vegabaren vid gamla nynäsvägen