Vissa delar av forumet är endast tillgängligt för registrerade användare. Det är kostnadsfritt att registrera sig på forumet. Vänligen Logga in eller Registera dig för att ta bort detta meddelande.

Trådrankning:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vad är hantverk och kvalité ?
#1
Vid renovering av Husvagnar så blir man lite fundersam hur en del anser vad hantverk och kvalité innebär.

Våra svenska byggare har en förutsättning att vagnarna i en framtid "kanske" skall renoveras eller lagas av olika skäl.

Vad jag förstår så bygger man utifrån denna aspekt så det blir enkelt att demontera och återmontera både inredning och innerväggar samt ytterväggar. Men framförallt inredning.

Detta har inte de sydligare tillverkarna anammat, deras tillverkningstanke är nog mer att det som monterats skall sedan vidare till skroten, någon återvinning finns inte med i tillverkningsprocessen.

Ex. Hobby har en förkärlek till "Blindnitsmolly" och "blindnit" över huvud taget. Kan tänka att det går fort i tillverkningen.

Alla överskåp sitter med "Blindnitsmolly" direkt i takplyfan utan någon förstärkning under, inga skruvar eller skruvreglar.
Väggfästena sitter med Blindnit direkt i väggplyfan utan någon förstärkning bakom. Dessa fästen som sitter i skåpen är vanliga plast/hörnfästen som oftast går sönder och bör bytas under tid. Detta är omöjligt då själva fästet i väggen sitter med en "Blindnit". Tänk vad enkelt det varit med en förstärkningsplåt på baksidan plyfan och en skruv som Svenska tillverkare använder.

Några bilder som visar det förunderliga som man sedan påstår är kvalité...

[Bild: uX9PZnu.jpg]

[Bild: HzmOCaZ.jpg]

I övrigt så är all inredning inställd i "moduler" med kabeldragningar bakom och Elcentraler/kopplingsdosor gömda så en felsökning av de olika systemen blir tämligen svårt om inte inredningen plockas ur.
[-] Följande 1 användare säger tack till dig Hagbard för detta inlägg:
  • Sokrates
Svara
#2
Plojty plojty skräp.
Ett nytt inlägg i gruppen : "VI SOM ALDRIG HÄNGER AV HUSVANGEN".
Att åka bil utan husvang är inte att åka bil.   Huh Undecided    
Svara


Bookmarks

Växla forum:


Forummedlemmar som tittar på denna tråd: 1 Gäst(er)