Camping Forum - Din campingplats på nätet

Full Version: Flygbolaget Norwegian ansöker om konkurs för kabinpersonalbolag
Detta är en förenklad verision av forumet. Visa full verision i original format.
Flygbolaget Norwegian ansöker om konkurs för kabinpersonalbolagen i Sverige och Danmark.

De dotterbolag som ansöker om konkurs och avtalen med crewtjänster som har sagts upp påverkar totalt 1.571 piloter och 3.134 kabinanställda i Sverige, Danmark, Finland, Spanien, Storbritannien och USA. Cirka 700 piloter och 1.300 kabinanställda med bas i Norge, Frankrike och Italien berörs inte.

- - -

”I likhet med våra konkurrenter, har vi bett om statligt stöd i både Sverige och Danmark. Den första formella ansökan till svenska myndigheter skickades för en månad sedan men det har fortfarande inte kommit några konkreta förslag på likviditetsåtgärder. Vi har inte tid att vänta eftersom bolaget befinner sig i akut kris”, skriver flygbolaget.

Eftersom behovet av piloter och kabinanställda nu är i det närmaste obefintlig har Norwegian även sagt upp avtalen med OSM Aviation och Rishworth som levererar crewtjänster till Norwegian. Dessa bolag har flygande personal i Sverige, Spanien, England, Finland och USA.

(www.di.se - Norwegians kabinpersonalbolag ansöker om konkurs – 4.700 berörs)
Trist  men det verkar kunna bli värre : Såg på tv igår att flygresor kan komma bli 50% dyrare  och då lär inte fler flyga vilket kanske är bra för miljön..
(2020-04-21, 09:04)yngrot Skrev: [ -> ]Trist  men det verkar kunna bli värre : Såg på tv igår att flygresor kan komma bli 50% dyrare  och då lär inte fler flyga vilket kanske är bra för miljön..

Där berör du något intressant. Det begränsade resandet som vi ser nu är de facto vad "klimatalarmisterna" vill åstadkomma, men dom vill åstakomma det med ökad beskattning som gör att folk inte har råd att resa så mycket.
Känns som flygbranschen är ganska konkurrensutsatt när man kan korsa Europa för några hundralappar. Det hade nog gått sämre även utan Corona. Gick nog lite fortare nu.

Skickat från min LM-Q610.FG via Tapatalk