Camping Forum - Din campingplats på nätet

Full Version: Webbläsare för Windows XP
Detta är en förenklad verision av forumet. Visa full verision i original format.
Här är en länk till några olika webbläsare (web browsers) som man kan använda på äldre datorer med Windows XP som operativsystem:

appuals.com/the-5-best-browsers-for-windows-xp

Provade först att installera Epic Privacy browser som ett komplement till Opera, men av någon anledning gick det ej. Därefter installerade jag UC Browser som gick bra. Måste dock medge att den verkade långsammare än Opera som redan var installerad på min lilla XP-maskin. Opera fungerar och uppdateras fortfarande för datorer med Windows XP som operativsystem.
Vad har du för anledning till att köra Windows XP fortfarande?
(2020-03-23, 11:03)apersson850 Skrev: [ -> ]Vad har du för anledning till att köra Windows XP fortfarande?

Jag har bl.a. en diktafon med USB-anslutning vars progamvara för överföring till datorn inte är kompatibel med senare operativsystem. Det är min gamla mini-dator med XP-som jag använder för detta. Nu har jag även skaffat ettt nytt batteri med hög kapacitet till denna dator för att slippa släpa på den stora laptoppen för att kunna skanra dokument etc. på annan plats. Hos mig får saker leva så länge som dom fungerar och uppfyller en funktion Smile
(2020-03-23, 11:03)Sokrates Skrev: [ -> ]
(2020-03-23, 11:03)apersson850 Skrev: [ -> ]Vad har du för anledning till att köra Windows XP fortfarande?

Jag har bl.a. en diktafon med USB-anslutning vars progamvara för överföring till datorn inte är kompatibel med senare operativsystem. Det är min gamla mini-dator med XP-som jag använder för detta. Nu har jag även skaffat ettt nytt batteri med hög kapacitet till denna dator för att slippa släpa på den stora laptoppen för att kunna skanra dokument etc. på annan plats. Hos mig får saker leva så långe som dom fungerar och uppfyller en funktion Smile
 
Windows XP var väl ett skitbra operativsystem. Flera andra dom kom med var väl katastrof.
Helt klart ska man köra på det som funkar tills det är tvärslut! Vår 12 år gamla iMac tänkte vi nästan kasta då den blivit så seeeeeg, men kom på att i stället frör Chrome ladda in BRAVE BROWSER webläsare, och med den blev datorn typ tio år yngre o bättre. Chrome med alla spionprogram är ett [censurerat ord] skit helt enkelt, eller har blivit det på sista åren. Brave spionerar inte alls enligt dom själva, och är helt reklamfri!
Tänk på att säkerhetsuppdateringar ofta är minimala till äldre system.
(2020-03-23, 23:03)apersson850 Skrev: [ -> ]Tänk på att säkerhetsuppdateringar ofta är minimala till äldre system.

Jag vet. Detta är något som jag har med i beräkning när jag väljer hur datorn används.