Camping Forum - Din campingplats på nätet

Full Version: Elskåpbil från Kina
Detta är en förenklad verision av forumet. Visa full verision i original format.
Nu är elskåpbilen Maxus EV89 från kinesiska Saic på väg att lanseras i Sverige. Kan undra om det är någon som kommer att bygga "plåtis" på denna skåpbil, men då blir det nog till att stanna och tanka el ofta eftersom den verkliga aktionsradien med bostadsinredning kommer att bli betydligt lägre än 20 mil. Maximal släpvagnsvikt för bromsad släpvagn är 1.200 kg. Om man hänger på en släpvagn på dragkroken lär aktionsradien bli än mer begränsad.

Sedan förra året finns Maxus på den elbilstäta marknaden i Norge och nu är det dags för en etablering i Sverige. Maxus är ett utpräglat elbilsmärke som ägs av den kinesiska fordonsjätten Saic (Shanghai Automotive Industry Corporation) och den första produkten för den svenska marknaden är en transportbil, EV80.

Modellen, i storlek ungefär som Mercedes Sprinter och Volkswagen Crafter, har en räckvidd på upp till 20 mil. Det är dock enligt den gamla testcykeln NEDC, så räkna med att räckvidden inte är fullt så imponerande i verklig körning.

- - -

Saic är delägare i den kinesiska batterijätten CATL och enligt Maxus innebär det att den framtida leveranskapaciteten av batterier är säkrad.

EV80 kostar från 499.000 kronor exklusive moms och exklusive miljöbilsbonusen på 60.000 kronor. Bland kunderna hittills finns Postnord, Ikea och Bring.

(www.di.se -Ny kinesisk biljätte till Sverige – Ikea och Postnord redan bland kunderna)