Camping Forum - Din campingplats på nätet

Full Version: Globex 80, kanonbra tvätt o vax i samma flaska
Detta är en förenklad verision av forumet. Visa full verision i original format.
Köpte en flaska Globex 80 i fjol, ett tvättmedel som har funnits skitlänge och ska vara speciellt för husvagnar. Jag är rejält lat med att tvätta bilar osv, så jag blev positivt överraskad att det kunde ge så bra resultat på en snart 30 år gammal Cabby.
Enligt flaskan ska man spraya på det på en mindre del först o inte låta det hinna torka in helt. Jag blandade ungf en åttondel Globex med resten vatten i den lilla sprayflaskan, och pös på på en tredjedels sida. Sen vispade jag runt lite med den gröna Biltemaborsten, den var blöt men vattnet avstängt. Sen kopplade jag på vattnet och borstade mer så löddret nästan helt försvann. Sist spolade jag bara med slangen.
Jag snurrade runt med vagnen nere på båtklubben så jag alltid höll på i skuggan. Dan innan hade jag spolat av den värsta skiten med enbart vatten kan jag ju oxå säga, det blir väl värst nertill på bakänden...
Blev som sagt imponerad hur det blänker av plåten efter bara en sväng så här, det är första gången jag tvättar den. Att den blir vaxad samtidigt är ju guld, jag är för lat för att göra nåt sånt annars. Och till hela vagnen gck det inte åt mer av medlet än som syns på bilden. Och då tog jag ändå lite grann av det i fjol också på en extra skitig fläck.

[attachment=82]
Skulle man orka göra det här bara två ggr per säsong skulle det nog blänka rejält. Plåten o lacken på den gamla waffen som jag kallar den ibland måste vara väldigt bra.
[attachment=84]
[attachment=85 Skrev:Ljusne-Håkan pid='2476' dateline='1527841079']Jag har även bytt takluckan till en Heki-Mini, orginallluckans ena arm ramlade till slut sönder efter alla år. Mkt bra lucka det här, man kan tydligen köra med den halvöppen i ett låst läge. Jag fick dessutom ändan ur o målade på gasolboxen med enkomponent båtfärg från Biltema, boxen var som på alla dom här Cabby flagnad. Hoppas det här sittter kvar nudå. Inget superarbete, men på håll ser det fint ut.
(2018-06-01, 10:06)Ljusne-Håkan Skrev: [ -> ]
(2018-06-01, 10:06)Ljusne-Håkan Skrev: [ -> ]Jag har även bytt takluckan till en Heki-Mini, orginallluckans ena arm ramlade till slut sönder efter alla år. Mkt bra lucka det här, man kan tydligen köra med den halvöppen i ett låst läge. Jag fick dessutom ändan ur o målade på gasolboxen med enkomponent båtfärg från Biltema, boxen var som på alla dom här Cabby flagnad. Hoppas det här sittter kvar nudå. Inget superarbete, men på håll ser det fint ut.

Ser snyggt ut!