Camping Forum - Din campingplats på nätet

Full Version: Combicamp 1980
Detta är en förenklad verision av forumet. Visa full verision i original format.
Köpte en combicamp att dra efter Chevellen nästa år. Nu är den nybesiktad utan anmärkning. Tältet tvättat och impregnerat. Kul med små lätta projekt [Bild: 949981542fafa37a7891c6b8c8cd4b42.jpg]

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk
Trevligt att se en tältvagn på forumet. Vad har den för tjänstevikt, respektive totalvikt?
Tjänstevikt 250kg och totalvikt 400kg
Vi har åkt med husvagn från 1993 till för ett par år sedan. Vi kände oss färdiga med camping men behöver något att övernatta i på bilträffar. Fick tag i den här som stått avställd sen förra årtusendet. En 80a uttagen 83. Smidig som [censurerat ord] och tar knappt nån plats.

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk
Skall jag uppfatta det så att du köpte denna tältvagn utomlands?
Eller har du byggt den själv ?

KalleL
(2018-04-08, 17:04)KalleL Skrev: [ -> ]Skall jag uppfatta det så att du köpte denna tältvagn utomlands?
Eller har du byggt den själv ?

KalleL

Den är tillverkad i Danmark och kostade 1976 c:a 6000-7000 tusen Kr. (om inte minnet sviker??). Den vagnen som är på bilden är nog inte inte ny-reggad 1980 då modellen som kom efter hette "Easy" och hade breda däck och annan tältkonstruktion med bland annan ett extra stag (lite vinklat) vid dörren för att vi vuxna skulle slippa böja oss och slå huvudet i knäna ??
Härlig nostalgi att se bilderna på combicampen.
Mina föräldrar och morföräldrar köpte en sån tillsammans. Den hade ett beiget tyg men i övrigt likadan. Den som ville fick låna den. När jag tog körkort för ca 27 år sedan for vi runt mycket med den. Det blev bl a en tur till Norge. Det var rejält kliv upp från tältlivet i och med att det gick att få med en hel del grejer som möbler och värmefläktar osv. Att den hängde bakom bilen kändes knappt trots ganska motorsvag bil. De finns fortfarande liknande vagnar att köpa som nya. Om de är prisvärda idag kan man diskutera.